Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest maakt bekend dat wij in onze vergadering van 26 oktober 2021 het concept Evenementenbeleid 2022 voor inspraak hebben vastgesteld.

Concept Evenementenbeleid 2022

Het doel van het evenementenbeleid is het  scheppen van een eenduidig en samenhangend beleidskader voor het toetsen van vergunningaanvragen voor evenementen. Een kader dat enerzijds ruimte en mogelijkheden biedt voor de (verdere) ontwikkeling van evenementen in Oegstgeest, maar anderzijds ook de openbare orde en veiligheid waarborgt en de belangen van omwonenden en omgeving beschermt, zodat overlast redelijkerwijs beperkt kan worden.

Het concept beleid is tot stand gekomen door middel van een uitgebreid participatietraject.

Er zijn meerdere bijeenkomsten geweest met alle belanghebbenden en is er dorpsbreed een enquĂȘte uitgezet. De informatie die dit heeft opgeleverd is gebruikt als input voor het maken van het beleid.

Ter Inzage

Het concept Evenementenbeleid de bijbehorende stukken zijn met ingang van donderdag 28 oktober tot en met donderdag 9 december 2021 op werkdagen van 9.00 uur tot 13:00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

Inspraak

Tijdens deze termijn kan eenieder een reactie over het concept Evenementenbeleid inbrengen.

Vervolg

Nadat de inspraakprocedure is doorlopen, zullen wij de inspraakreacties bundelen. Uw zienswijze wordt anoniem opgenomen. De gebundelde beantwoording van zienswijzen zullen vervolgens met u worden gedeeld.

Wij kunnen besluiten het beleid naar aanleiding van uw zienswijze aan te passen. Wij nemen dan uw mening over in het definitieve besluit. Maar dat hoeft niet. Wij wegen ieders belang en nemen dan een beslissing.

Bijlagen

  • Concept evenementenbeleid Oegstgeest 2022
  • Bijlage 1 Checklist evenementen voor iedereen
  • Bijlage 2 Format veiligheidsplan
  • Bijlage 3 Checklist verkeersmaatregelen
  • Bijlage 4 faciliteren evenementen
  • Bijlage 5 formulieren brandveiliggebruik en basisveiligheid
  • Bijlage 6 Advies evenemenetenbeleid Oegstgeest