Helaas ging het afgelopen weekend mis, er werden 6 inbraken gepleegd in één weekend. Dit is heel vervelend voor de mensen bij wie dit gebeurd is want een inbraak heeft veel impact. Graag willen wij u dan ook waarschuwen hiervoor en vragen extra alert te zijn op verdachte situaties. Wat kunt u doen om de veiligheid in uw eigen huis of de buurt te vergroten? Dat leest u hieronder:

  • Houd uw woning goed verlicht: laat in de avond een lampje aan, ook als u niet thuis bent.
  • Sluit ramen en deuren goed af: zorg ervoor dat alle toegangswegen naar uw huis goed afgesloten zijn, ook als u maar even weg bent.
  • Gebruik tijdschakelaars: deze zorgen ervoor dat uw verlichting op verschillende tijden aan en uit gaat, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Wees alert op verdachte situaties: ziet u iets opvallends of verdachts in uw buurt? Aarzel niet om dit direct te melden!

Heeft u iets verdachts of opvallends gezien? Of beschikt u over relevante camerabeelden? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Bij spoed kunt u natuurlijk altijd 112 bellen. Neem contact op met de politie van “Mijn buurt: Oegstgeest” of kijk voor meer informatie over woninginbraken op de website van de politie.

Samen kunnen we de veiligheid in ons dorp vergroten. Laten we met elkaar alert blijven en verdachte situaties meteen rapporteren. Uw oplettendheid kan een groot verschil maken!