Sinds 9 mei 2024 is bij winkelcentrum de Lange Voort en in de nabije omgeving een samenscholingsverbod van kracht. We hebben dit verbod ingesteld vanwege aanhoudende overlastgevende jeugdgroepen en een oplopend aantal (gewelds)incidenten.

Daarbij hebben we de keuze gemaakt om de einddatum van het verbod, het geldt tot en met 25 augustus 2024, samen te laten vallen met het einde van de schoolvakantie. Dit betekent dat vanaf aanstaande maandag het verbod niet meer geldt en samenscholen weer is toegestaan in en om het winkelcentrum. 

We blijven de komende periode extra alert op overlast en incidenten in het gebied, zodat we snel kunnen ingrijpen als dat nodig is. De politie en de boa’s blijven regelmatig toezicht houden en er worden toezichthouders van ATC ingezet. Ook de jongerenwerker zal wat vaker in het gebied aanwezig zijn. Mocht u toch overlast ervaren in het gebied of getuige zijn van een (gewelds)incident, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie (via 112 bij spoed en 0900-8844 bij geen spoed).

We realiseren ons dat de inzet van een samenscholingsverbod een zwaar middel is geweest. We zien gelukkig dat dit besluit en alle bijkomende acties een positief effect gehad hebben op de beperking van de overlast in het gebied. We zetten ons in om dat zo te houden.