De laatste weken is het onderwerp ‘spitspaal en inrijverbod Almondeweg’ actueel. Dit komt door het onverwachts beboeten van autoverkeer door de politie ter plaatse, enkele weken geleden. Daar had een aantal automobilisten niet op gerekend en de boetes zorgden voor wat aandacht in het dorp. Want wat is het nou? Mag je er nu wel rijden of niet? De borden zeggen nog steeds van niet, maar de spitspaal werkt al jaren niet meer en enige vorm van handhaving ontbrak, tot voor kort dan. Is het dan logisch dat mensen gewend zijn geraakt aan een vrije doorgang, in en buiten de spits?

Wethouder verkeer Kees Oudendijk: “Ik heb mij er de laatste weken in verdiept en ben tot de conclusie gekomen dat het echt beter en veiliger is om tijdens de spits een inrijverbod te hebben en dat dus eventueel ook te gaan handhaven.
Het ‘Dijkje’ zoals de weg aan de Rijnsburgse kant in de volksmond heet, is vrij smal, heeft in het Oegstgeester deel geen stoep en er maken ook veel fietsers en voetgangers gebruik van deze weg. Met het oog op de verkeersveiligheid is het advies van deskundigen om het autoverkeer tijdens de spitsuren niet toe te staan. Dat gaan we dus doen, maar zo ver is het nog niet. We gaan met de politie en handhavers afspreken wanneer en hoe we het inrijverbod gaan handhaven. In de tussentijd is het nog steeds niet de bedoeling om tijdens de spitsuren met de auto van deze weg gebruik te maken.”