Wilt u uw woning en leefomgeving beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval en langdurige hittegolven? Dan kunt u nu subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve maatregelen als een regenton, groen dak, geveltuin en ondergrondse hemelwateropvang. U kunt maximaal 1.000 euro aanvragen voor één of meer maatregelen.

Groen dak

Een groen dak heeft allerlei voordelen. Het houdt regenwater vast, vermindert de kans op wateroverlast en zorgt voor natuurlijke isolatie: koelte in de zomer en warmte in de winter. Bovendien zorgt het voor een groenere omgeving en het vergroot de biodiversiteit.

Regenton

Door een regenton te installeren, vangt u regenwater op dat u kunt hergebruiken voor uw tuin of andere doeleinden. Dit bespaart drinkwater en vermindert overbelasting van het riool bij hevige regenval.

Geveltuin

Met een geveltuin vergroent u de straat en draagt u bij aan een prettige leefomgeving. Een geveltuin houdt water vast en verkoelt uw woning en de omgeving.

Ondergrondse hemelwateropvang

Door regenwater ondergronds op te vangen, kunt u grote hoeveelheden water tijdelijk opslaan en langzaam in de bodem laten trekken. Dit vermindert de kans op wateroverlast en zorgt voor een stabiele grondwaterspiegel.

U kunt subsidie aanvragen via onze website.