Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen die zich eenzaam voelen? Of ben je een betrokken buurtbewoner die zich soms zorgen maakt over anderen? Dan is de workshop ‘Wat kan ik doen wanneer iemand eenzaam is?’ zeker de moeite waard.

Deze gratis workshop is bedoeld voor iedereen in Oegstgeest die te maken krijgt met eenzaamheid, maar niet precies weet hoe dit bespreekbaar te maken. Tijdens de workshop krijg je handvatten om het gesprek aan te gaan en ontdek je hoe je eenzaamheid kunt herkennen en aanpakken.

De sessie wordt geleid door Sietske Steenbergen (sociaal makelaar bij de Gemeente Oegstgeest) en Femke Vermeer (werkzaam bij Radius Oegstgeest). Ze gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is eenzaamheid eigenlijk, en welke misverstanden bestaan er?
  • Hoe herken je de signalen van eenzaamheid?
  • Hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar?
  • Welke lokale ondersteuningsmogelijkheden zijn er in Oegstgeest?

De workshop vindt plaats op dinsdag 17 september van 19.30 tot 21.30 uur in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141. Geïnteresseerden uit Oegstgeest kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 10 september 2024 aanmelden bij Femke Vermeer via f.vermeer@radiuswelzijn.nl  of telefonisch op 071-707 42 00.